Så nu kan jag jobba på igen och göra det jag älskar. Pyssla i köket.
Idag gjorde Jani en så god köttfärssås som fick stå och puttra i köket i timmar.
Då passade jag på att göra dom här grova baguetterna till. Så gott! Går snabbt att göra och kräver knappt någon arbetsinsats.
Grova baguetter
50 gram jäst
2 msk matolja
5 dl vatten (fingervarmt)
1 tsk salt
9 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
Smula ner jästen i bunke.
Tillsätt olja och hälften av vattnet.
Rör runt tills jästen löst sig.
Häll i resten av vattnet.
Blanda i salt, vetemjöl och grahamsmjöl.
Kör maskinen tills du har en deg.
Degen är ganska kladdig.
Häll upp degen på en mjölad bänk.
Dela den i tre bitar.
Använd mjöl på händerna och forma degen till baguetter.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt jäsa i 40 minuter.
In i ugnen i 10-15 minuter
Låt dom svalna en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar