Bakade den här kakan i förrgår och den blev så god.
Perfekt kaka att packa ner för picknick i skogen i det sköna höstvädret.
Blir så där saftig av bananerna och hallonen bryter av smakmässigt.
Pärlsockret bidrar till en kolasmak.
Tur att barnen är i skolan och jag kan fika hur mycket jag vill.
Kardemummakaka
1 tsk mald kardemumma
100 gram smör (rumsvarmt)
3 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl grekisk yoghurt
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 banan
1 dl hallon
pärlsocker
Ugn 175 grader
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg.
Häll i mjölk och yoghurten.
Vispa ihop.
Tillsätt mjöl, kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Smörj en form (med löstagbar kant) med smör och pärlsocker
Häll hälften av smeten i formen.
Skiva bananen i bitar och lägg högst upp på smeten.
Sen lägger du hallonen jämt över bananskivorna.
Häll på resten av smeten och strö över med pärlsocker
In i ugnen ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar