torsdag 1 november 2018

Banansockerkaka

Har du övermogna bananer i fruktskålen som kanske inte är så goda att äta.
Baka något gott med dom istället.
Bakade den här kakan igår till fikat. Så saftig och god! Bananerna gör ju att kakan blir extra saftig.

 
Banansockerkaka
 
 
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 bananer
4 msk grädde
50 gram smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Ugn:175 grader
 
Smörj och bröa en form.
Smält smöret.
Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bananerna och smör i äggsmeten.
Blanda dom torra ingredienserna och häll i smeten.
Sist har du i grädden.
Vispa till en smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i ugn ca 40 minuter.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...