Svårt att få tiden man har barnen hemma på heltid.
Vädret här på Mallorca har varit toppen över hela ledigheten. Mellan 18-20 grader och strålande
sol nästan varje dag. Därför har vi snabbt gjort iordning en matsäck efter frukosten och gett oss ut.
Man kan inte vara inne när det är så fint väder.
Vi är nu laddade för våren och hoppas på massa jobb.
Denna vecka ska bli väldigt kall här (runt 10 grader) så då passar det bra att vara inne.
När det är runt 10 grader här på ön så blir det väldigt rått. En så där kyla som du inte kan klä dig
från. 10 grader låter ju inte så kallt om man är från Sverige men det är en annan kyla här på vintern.
Som tur är håller kylan inte i så länge och redan nästa vecka ska det bli varmare igen.
Jag passar på att baka!
Nu går vi in i en bärperiod här. Jordgubbar börjar komma i affärerna. Underbart!
Dessa små minicheesecakes gjorde jag när vi fick gäster förra helgen. Serverade dom med en klick
glass.
Minicheesecake
10 digestivekex
50 gram smör
2 tsk socker
Hallonswirl:
50 gram hallon
2 msk socker
200 gram färskost
1 3/4 dl socker
1 1/2 msk maizena mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk gräddfil
1 ägg
Ugn:175 grader
Mortla sönder digestivekexen. Smält smöret.
Blanda kexsmulet med det smälta smöret och sockret.
Tryck ut i muffinsformar (gärna i en muffinsform)
Förgrädda i 5 minuter.
Hallonswirl:
Häll hallonen och sockret i en kastrull.
Låt koka ihop.
Passera allt genom en sil så du får bort kärnorna.
Rör ihop maizena, socker och vaniljsocker.
Tillsätt färskost och gräddfil. Rör tills du har en smet.
Sist har du i ägget.
Häll i smeten över kexsmulet i muffinsformarna.
Droppa över hallonsåsen och dra med en tandpetare så du får ett swirl.
In i ugnen 25 minuter.
Låt svalna en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar