Skomakarlåda en en väldigt god vardagsrätt som ofta serveras i många olika varianter på lunchrestauranger. Här har jag lagat en lyxigare variant från grunden med fina råvaror.
Potatismos
Koka potatisen mjuk. Smält i en liten kastrull smör och möjlk.
Vispa potatisen och blanda med mjölken.
Riv i västerbottenost, finhackad persilja, salt och peppar.
Vispa ihop allting till en slät och fin mos.
Rödvinsås
Skär morot, lök, vitlök i bitar, lägg i en kastrull och slå på vin, lagerblad och vatten.
Koka ner till en god konsistens, sila bort alla bitar.
Ha i kalvfond och smör
Köttet
Jag valde entrecote denna gången annars kör jag med biff.
Stek köttet det sista du gör innan upplägging av hela rätten.
Övrigt
Stek bacon och låt rinna av, hacka den fin.
Bryn champinjoner och harico verts.
Montera ihop rätten med sås i botten, mos, kött, grönsaker och överst lite bacon och persilja.
Smaklig måltid!
Här får ni följa oss som älskar att tillbringa mycket tid i köket och som bor på Mallorca!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bärpaj
När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...
-
Fredag och helg igen. Idag har vi haft riktigt dåligt väder här på Mallorca och jag kunde baka med gott samvete. På söndag väntar vi efter...
-
En mycket god röra att äta till kött eller fågel. Skiva aubergin och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över...
-
Lika mycket som man längtar efter semester och sommarlov, lika mycket börjar man längta efter vardag igen. Rutiner och ordning hemma. Här är...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar