I år verkar det vara ett riktigt äppelår och jag håller precis på att göra slut på alla äpplena som jag fick av Villes dagmamma. Lagom söta och perfekta att baka på :)
Denna gången delar jag med mig av ett recept på en äppelkaka som verkligen är en kaka och ingen paj. Jag gillar såna kakor men dom andra i familjen var skeptiska.
Vilken tur att jag gillade den iaf!!
Äppelkaka
4 st äpplen (ganska stora)
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
kanel
Skala äpplena och skiva dom i bitar.
Lägg i en form och strö över kanel.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Häll i sockret i smöret.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ihop mjölblandningen med smörblandningen.
Sen sist har du i äggen.
Häll smeten över äpplena.
Grädda i ugn ungefär 30 minuter i 200 grader.
Servera med vaniljsås!
Här får ni följa oss som älskar att tillbringa mycket tid i köket och som bor på Mallorca!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bärpaj
När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...
-
Fredag och helg igen. Idag har vi haft riktigt dåligt väder här på Mallorca och jag kunde baka med gott samvete. På söndag väntar vi efter...
-
En mycket god röra att äta till kött eller fågel. Skiva aubergin och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över...
-
Lika mycket som man längtar efter semester och sommarlov, lika mycket börjar man längta efter vardag igen. Rutiner och ordning hemma. Här är...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar