söndag 29 april 2018

Sylt knyten med vaniljkräm

Knyten med sylt och vaniljkräm

Dom här är såå goda och älskade av både stora och små!

11-12 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
175 g mjukt smör
3/4 pkt jäst
3 1/2 dl kall mjölk
1 ägg

Fyllning:
Marsan vaniljkräm
sylt

Blanda 11 dl av mjölet med socker, bakpulver och salt. Ha i smöret i
mjölblandningen.
Lös jästen i mjölken och blanda i ägget.
Rör ihop alltihop och kör ihop det till en smidig deg.
Låt jäsa i 1 1/2 timme.
Kavla ut degen. Skär ut fyrkantiga rutor.
Lägg på en klick sylt och en klick vaniljkräm.
Vik in snibbarna ock nyp ihop.
Lägg bullarna i formar och låt dom jäsa i 30 minuter till.
Pensla med ägg och in i ugnen 6-8 minuter.
Pudra med florsocker innan servering.

Ugn: 225 grader







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...