torsdag 24 maj 2018

Hallonrutor med glasyr

Underbar sommarkaka att fylla frysen med.
Långpannekakor är alltid uppskattade för det blir så många bitar.
Gör i en liten mindre form så får du dom tjockare och skär i mindre bitar istället.
Perfekt att ta med på jobb fikat när man är ett gäng som ska ha fika.



Hallonrutor med glasyr
150 g smör (smält)
4 dl socker
3 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt färska hallon (ca 125 g) 
 
Ugn 175 grader
 
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Ha i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggblandningen.
Tillsätt smöret och vispa till en smet.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Smula sönder hallonen lite och fördela dom i smeten. Tryck ner dom litegrann. 
Grädda i ca 20 minuter.
 
Låt kakan svalna.
 
Glasyr
75 g smör
50 g vit choklad
Färska hallon (ca 100 g)
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
 
Smält smöret och häll i hallonen.
Stäng av plattan och tillsätt den vita chokladen under omrörning.
Rör tills du fått en fin slät smet.
Tillsätt vaniljsocker och florsocker.
 
Bre ut glasyren på kakan och strö över pärlsocker.
När glasyren stelnat kan du skära bitar.
 
Ha en härlig fika stund!
 


 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...