Eftersom jag helst tillbringar tiden inne på dagarna så fortsätter jag att baka trots värme.
Igår gjorde jag något som var så gott. Fortsätter i samma spår med choklad och flingsalt.
Ska bjuda mamma och pappa på dessa när dom kommer imorgon och ska vara husvakt.
Brownies med chokladtryffel
150 gram smör
2,5 dl socker
1,5 dl kakao
1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjöl
Tryffel:
250 gram mjölkchoklad
1,5 dl grädde
1/2 tsk flingsalt
Ugn 160 grader
Smält smöret.
Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker.
Tillsätt smöret och rör ihop till en smet.
Rör i äggen och sist mjölet.
Häll ut smeten i en liten ugnssäker plåt (20 x30) på bakplåtspapper.
Grädda i 20 minuter.
Låt kakan svalna en stund sen vänder du upp den på en skärbräda eller ny plåt.
Låt kakan svalna mer.
Hacka chokladen. Koka upp grädden och dra av plattan.
Häll i chokladen och rör runt tills chokladen smält.
Ha i flingsaltet.
Låt tryffeln sätta sig lite och låt svalna en stund.
Bre ut på kakan och i kylen tills tryffeln stelnat.
Skär i bitar. Blir ungefär 15 st.
Receptet har jag fått inspiration ifrån en gammal Hembakat tidning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar