onsdag 26 december 2018

Pepparkakspraliner

Hoppas ni har haft en riktigt skön jul precis som vi.
Vi behövde verkligen denna ledighet då sista månaderna har varit väldigt rörigt för oss.
Nu har vi hunnit landa, ladda om och framförallt bara varit med familjen.
Inspirationen flödar igen och vi har massor att skriva om.
Men en sak i taget.
Vi har toppen väder här. Runt 19 grader och sol. Perfekt att göra utflykter och aktivera sig.
Resterna efter julbordet åkte ner i ryggsäcken igår och vi tog det som en picknick i bergen.
Så mysigt.
Har ni också en massa pepparkakor kvar. Gör pepparkakspraliner att mumsa på i soffan.
Så enkelt och så gott!

 
Pepparkakspraliner
 


Runt 150-200 gram pepparkakor.
(jag brukar köra lite känn)
100-150 gram Philadelphiaost
Vit choklad
Mjölkchoklad
 
Mortla sönder pepparkakorna.
Blanda pepparkakssmulet med färskosten.
Låt smeten stå i kylskåpet en stund.
Rulla små bolllar.
Smält vit choklad och rulla bollarna i det.
Låt chokladen rinna av.
Garnera med mjölkchoklad som du ringlar över.
In i kylskåpet och låt chokladen stelna.
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...