söndag 29 juli 2018

Chokladrutor med cornflakesbotten

Lika mycket som man längtar efter semester och sommarlov, lika mycket börjar man längta efter vardag igen. Rutiner och ordning hemma. Här är nu ett kaos. Jag plockar undan saker hela tiden och barnen plockar fram igen.
Om en månad är det skolstart här på svenska skolan. En helt underbar skola med små klasser. Nu ska vår minsta börja på förskolan där också så då blir det mycket lättare. Det är en väldigt populär skola och köerna är långa att komma in. Ville älskar sin skola och lärarna som jobbar där. Dom är ett tight gäng i klassen och det är roligt att se allt rolig dom hittar på tillsammans.

Igår var vi så såå sugna på något gott till kaffet. Ni vet något litet som bara är en munsbit.
Resultatet blev dessa godingar! Åh dessa måste ni baka!

Chokladrutor med cornflakesbotten
 
 
175 gram smör
1 1/2 dl socker
4 dl cornflakes
1 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
150 gram ljus choklad
150 gram mörk chokad
flingsalt
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret.
Häll upp cornflakes (krossa lite först), socker, kakao, mjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret och rör runt.
Häll ut smeten i en ugnsäker form med bakplåtspapper (Mått 20x30)
Få ut smeten jämnt och grädda i ugnen i 15 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna.
Smält den ljusa chokladen och bre ut den över kakan. Gör likadant med den mörka chokladen men den ringlar du över. Sen kan du ta en gaffel och göra mönster.
Sen hade jag på flingsalt som är här ifrån Mallorca. Så gott salt!
In i kylen i minst 1 timme. Skär i rutor.
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...