tisdag 5 juni 2018

Mjuk kaka med jordgubbar och choklad

Jordgubbar är ju så gott att baka med. Här nere på Mallorca börjar säsongen ta slut så det gäller att passa på. Här börjar säsongen för jordgubbar redan i februari. Lagom till midsommar finns det knappt några att få tag på. Vi har alltid jordgubbar hemma när dom finns att köpa.
Jordgubbar går även att använda till goda sallader för att bryta av med det söta.
Testa att göra en mozzarella sallad med jordgubbar och en god lufttorkad skinka.
Igår gjorde jag den här goda kakan och servera den gärna med lite glass.
Receptet ur en gammal tidning (Hembakat)

 
Kaka med jordgubbar och choklad
 
 
 
3 1/2 dl mjöl
1 1/2  tsk bakpulver
1 krm salt
50 gram smör (rumsvarmt)
1/2 dl grekisk yogurt
2 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
chokladknappar
400 g färska jordgubbar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform.
Vispa ihop smör, yoghurt, och strösocker i en bunke.
Tillsätt ägget.
Vispa smeten fluffig.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Häll i mjölblandningen i smeten.
Vispa allt till en fin smet.
Ha i chokladknapparna (ungefär 1 dl)
Häll i smeten i formen och placera ut jordgubbarna på kakan.
Dom ska vara skivade i småbitar.
Avsluta med lite chokladknappar.
In i ugnen ungefär 60 minuter längst ner.
 
Perfekt till nationaldagen!
 

 
 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...