torsdag 7 juni 2018

Sås till ceasarsallad

Ceasarsallad är en av våra favoritsallader att äta på sommarhalvåret.
Så fräscht och otroligt gott. När vi äter den ute på restaurang så är vi sällan nöjda.
För mycket sardeller i såsen och stenhårda krutonger är några orsaker.
Detta är en fantastisk rätt som behöver lyftas fram mer.

Till denna sallad grillade vi Secreto Iberico, en väldigt mör styckdetalj från grisen.




Ceasarsås
 
1 äggula
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 msk äppelcidervinäger
2 finhackade sardellfiléer
2 dl solrosolja
en näve riven parmesanost
salt och peppar
ev lite mjölk att spä ut med
 
Vispa ihop äggula, senap, vitlök, sardeller och vinäger.
Häll i solrosolja i en jämn stråle och vispa på högsta hastighet.
Blanda i parmesan och smaka av med salt/peppar.
Om såsen blir för tjock, blanda i mjölk tills du fått en bra konsistens.
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...