lördag 6 september 2014

Porchetta med potatismos och gräddsås

1kg fläskkarré som jag snittar på mitten men inte helt igenom.
Fyll med vitlök och färska örter, olivolja, salt och peppar



 Snurra ihop köttbiten och bind med steksnöre

Bryn i stekpanna med rotfrukter och lök
Kör i ugnen på ca 125 C i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen är 72 C




Lyft köttet ur stekpannan och låt vila i folie.
Slå på vatten i stekpannan och koka upp med rotfrukterna. Sila av
Ha i grädde och soja, koka upp och smaka av

Koka potatis och blomkål mjuka.
Värm upp smör och mjölk i kastrull. Mixa potatis, mjölk, salt, vitpeppar och salt. Riv ner cheddarost och smaka av.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...