Den här rätten blir riktgt god när man grillar auberginen i grillpannan innan man lägger upp i ugnsformen. När de var färdiggrillade blandade jag aberginen med balsamvinäger, salt, peppar och torkad oregano.
Gör bechamelsåsen på mjöl,smör, mjölk som bas, jag kryddade med cheddarost, salt och peppar.
Jag brukar även riva i muskotnöt men det var slut hemma.
Köttfärssåsen till lasagne gör ni efter eget smak ock tycke. Min sås kryddades med lök, vitlök, morot, tomatpure, krossade tomater salt och peppar.
När dessa moment är klara så varvar ni i ugnsformen, avlsuta med bechamelsås, jag strödde över feta ost på toppen.
Servera med en tomat och löksallad
Här får ni följa oss som älskar att tillbringa mycket tid i köket och som bor på Mallorca!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bärpaj
När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...
-
Detta receptet har jag haft i många år men aldrig testat förut. Man sparar massor av recept varje vecka i telefonen och från tidningar. Allt...
-
Lika mycket som man längtar efter semester och sommarlov, lika mycket börjar man längta efter vardag igen. Rutiner och ordning hemma. Här är...
-
Jordgubbar är ju så gott att baka med. Här nere på Mallorca börjar säsongen ta slut så det gäller att passa på. Här börjar säsongen för jord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar