fredag 9 november 2018

Födelsedag och kladdkaka

Minstingen i familjen fyllde fyra år i onsdags och det firade vi stort så klart.
Han fick paket och sång på morgonen med ett löfte om att vi skulle baka tårta efter skolan.
På skolan ville han tydligen inte alls bli firad och hade önskat en helt vanlig dag...
Annars brukar dom uppmärksamma dom ganska mycket när dom fyller år.
Men som sagt det var hans dag och han fick bestämma.
Eftersom det var kladdkakans dag i onsdags så tänkte jag att vi kunde kombinera den med födelsedagstårta.
Så vi gjorde en vanlig kladdkaka med chokladbollar på och maränger. Supergott!
Hann inte fota när kakan var hel men den blev jättefin med chokladbollar på.
Lägg dom på kanten med lite mellanrum och så någon i mitten. Fyll sen upp med maränger eller godis. Perfekt till barnkalas!

 
Valters kladdkaka
 
 
100 gram smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 nypa salt
 
Ugn: 200 grader
 
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
Tillsätt mjöl, kakao och salt.
Sist häller du i smöret och rör tills du har en smet.
Häll i smeten  formen och ställ in i ugnen i ungefär 20 minuter.
Ska vara klar i kanterna och kladdig i mitten.
Låt svalna.
 
Chokladbollar
 
100 gram smör (rumsvarmt)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe eller vatten
 
Rör ihop alla ingredienser.
Jag använder alltid händerna.
Gör små bollar och rulla i pärlsocker.
In i kylen en stund.
 
Dekorera kladdkakan med chokladbollar, maränger eller marshmallows.
 

 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bärpaj

När jag ska baka vill jag ha tid och inte stressa. Ta min tid i köket och bara få vara. Nu har vi haft mycket jobb och så var vi i Sverige ...