Då kan du göra den här. Gör den direkt på morgonen imorgon och ni kan ha den klar till eftermiddagsfikat.
Hallonmoussetårta
Botten:
Ett halvt digestivekex paket
65 gram smält smör
Fyllning:
5 msk hallonsylt
300 gram färska hallon
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 äggvitor
Mixa digestivekexen tills smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa lite till.
Tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant.
Blanda hallonsylten med 50 gram hallon.
Bre ut det över digestivekexen.
Ställ in i kylen.
Mosa och pressa resten av hallonen igenom en sil så du får puré.
Vispa grädden fast tillsammans med hälften av florsockret.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa i resten av florsockret försiktigt.
Ha i hallonpurén i grädden.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i gräddblandningen.
Bre ut smeten på digestivebotten.
In i frysen i 4 timmar.
Garnera med hallon och björnbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar